Wil je snel en makkelijk online Frans leren? Er bestaan heel wat websites en instanties die je daarbij willen helpen. Lees onze tips om met de Franse taal bezig te zijn en zo steeds meer te leren.

  1. NU Beter Frans

Als je je aanmeldt bij NU Beter Frans krijg je iedere werkdag een test met vier vragen in je mailbox, aangepast op jouw niveau. Van een werkwoord vervoegen tot het vertalen van typisch Nederlandse zinnen als ‘mosterd na de maaltijd’, je krijgt allerlei nuttige vragen voorbij. Snap je niet wat je fout hebt gedaan? Dan kun je doorklikken naar de theorie over het onderwerp.

  1. Lingolia

De website Lingolia staat vol met luisterfragmenten en artikelen, met oefeningen die je daarbij kunt maken om het beter te begrijpen. Kies een thema dat je leuk vindt (sport, reizen, et cetera) of ga direct naar een grammaticaal onderwerp waar je meer over wilt weten.

  1. TV5Monde

De Franse televisiezender TV5Monde heeft een aparte website ingericht om jou Frans te leren. Met video- en luisterfragmenten, artikelen en daarbij oefeningen leer je de Franse taal op een laagdrempelige manier. Voor ieder niveau en interessegebied!

  1. Taalcursus (via Skype)

Met een taalcursus bij EcoleDeLangues.be leer je Frans op een effectieve én leuke manier. De lessen zijn op jouw wensen aangepast: wil je artikelen lezen, spelletjes spelen of gewoon praten over je dagelijkse bezigheden? De docent houdt daar rekening mee. Ideaal: je kunt privélessen volgen via Skype. Woon je in Brussel en omgeving? Dan is een bezoek aan de taalschool natuurlijk ook een optie.

  1. Muziek

Luister naar een Franse afspeellijst op Spotify! Op je werk, tijdens het koken, in de auto: deze tip kun je bijna overal en altijd uitvoeren. Typ ‘Francais’ of ‘French’ in en je komt een schat aan afspeellijsten tegen. Of luister Franse radio, bijvoorbeeld via Nostalgie of RTBF. Je hoeft niet alles te begrijpen, maar je zult merken dat je passieve kennis langzaam maar zeker toeneemt.

  1. Frans nieuws voor kinderen

Wil je graag nieuwsartikelen lezen, maar ben je nog geen gevorderde in de Franse taal? Lees dan het nieuws op 1 Jour 1 Actu, een Franse nieuwssite gericht op kinderen. 

Lees meer tips om als volwassene een vreemde taal te leren.